Om Mig & Mina Djur

Jag har fött upp minigrisar sedan 2003, men hållit på med grisar ( minigrisar, produktionssvin & linderödsgrisar) sedan 1994. Förutom minigrisar, har jag ett par hästar (nordsvenskar och en ponny), katter, vattensköldpaddor, rashöns och akvariefiskar. Andra intressen än djuren är historisk dans och återskapande av levande historia. Jag gillar också att rita och måla och att sy. Hantverk som silversmide och keramik är också kul!

 

Köper du din minigris av mig tar du del av över 10 års erfarenhet av att hålla och avla gris.

Hästarna:

Jag har haft egen häst sedan 1978 då jag 13 år gammal köpte min första ponny, som jag sedan hade i 27 års tid. Just nu har vi en b-ponny och 5 nordsvenskar. På vintrarna är några av dem hemma på gården, nån är i regel ute på fodervärd och på somrarna så hyr vi in dem på olika beten. Vi både rider och kör i mån av tid. Det händer att jag ger ridlektioner både på mina egna hästar och på andras. Det blir ju ofta så när man har snälla hästar- att folk hör av sig. Lektioner i hemmamiljö känns ju ofta mindre jobbigt för en nybörjare än att vara på en ridskola där "alla" tittar på när man rider.

Katterna:

Vi har tre katter. Det är gamle Grima som är randig med vita tassar och så har vi Tigra som är trefärgad med mycket vitt. Dessutom fins Frans som är elegant jämngrå (blå) med vita tassar och dito skjortbröst. Alla är kastrerade för vi tycker det är jobbigt att varje år försöka hitta bra hem till en massa kattungar.

Hönsen:

Våren 2011 skaffade jag ett gäng höns. I dagsläget har jag svarta och vita stor kochin, rapphönsfägad stor brahma och stor sussex i färgen vit colombia.

Tanken är att jag ska få egna ägg till hushållet, men i mån av tillgång kommer jag också sälja ägg och kanske tom en och annan kyckling eller unghöna. Hönsen är frigående och får vara ute så mycket de vill.

 


Under 2011 & 2012 kostar ett ägg avsett för att ätas 3:-/ styck, ägg avsedda att lägga i kläckare 10:-/styck.

Unghönor från 100:-

Ungtuppar från 50:-

Hönor 1-2 år gamla från 200:-

Äldre men fortfarande äggläggande höns från 100:-

Äldre höna som gärna ruvar från 150:-

Notera att jag INTE kommer skaffa en egen kläckare i dagsläget utan säljer jag kycklingar så kommer de vara framruvade och uppfostrade av hönsmamma.